Het project

Het project 2008 ‘Fietsen voor een kinderklas’ naar Rome, was een groot succes met een geweldige opbrengst! Het leverde voor 56 kinderen in Ghana  6 jaar basisonderwijs op!

Zie www.fietsenvooreenkinderklas.nl

Wij, Koos en Idi van der Meer vieren dit jaar twee bijzondere verjaardagen, Koos is eind mei 65 geworden en Idi hoopt eind oktober 60 te worden. We zijn heel dankbaar voor alle mooie en fijne momenten in ons leven en vinden het daarom ook weer tijd, om iets  bijzonders te doen voor anderen  We stappen op 1 juli weer op de fiets , met ons tentje achterop en gaan op weg voor een gesponsorde fietstocht naar Fatima in Portugal.

Sinds 2004 zijn we betrokken geraakt bij verschillende projecten op gebied van ontwikkelingshulp voor Ghana. Via de Stichting Atta, waarmee we in de zomer van 2007 meegeholpen hebben bij de bouw van een internaat voor jongens in Dodi Papase (bij Kadjebi), via contacten met de plaatselijke pastoor, Moses Oduma, die in 2007 ook een bezoek aan Nederland bracht en via de rooms-katholieke Clara en Franciscus parochie te Roelofarendsveen, die de plaatselijke gemeenschap aldaar eerder al eens ondersteund heeft met de gift van 40 computers. In 2008 hebben wij een sponsortocht volbracht naar Rome, waarbij we 16.200 euro ophaalden. Voldoende voor 6 jaar basisonderwijs voor 56 kinderen, inclusief schoeisel, boeken, uniform en zo nodig een ziektekostenverzekering voor het hele gezin.

Toen we besloten om weer een sponsortocht te gaan fietsen, was het doel snel gevonden. Pastoor Moses Oduma, die inmiddels is overgeplaatst naar Tetema (Ghana), trof daar een zeer vervallen communitycenter. Het is niet meer te gebruiken voor het oorspronkelijke doel: ontmoetingen en educatie. Een deel dreigt eraf te breken. De renovatie plus de aanpassing voor het realiseren van een extra computerfaciliteiten, zijn begroot op 12.430 euro. Pastoor Oduma heeft voor ondersteuning aangeklopt bij de Clara en Franciscus parochie. Die heeft de hulpvraag voortvarend opgepakt. Er is reeds 3000 euro beschikbaar door de opbrengst van twee speciale verjaardagen van pastor Horsthuis en pastoor Broeders!

Met de fietstocht naar Fatima willen wij proberen door sponsoring het resterende deel van het bedrag bij elkaar te krijgen. Dat is nog bijna 10.000 euro, dus we kunnen uw hulp goed gebruiken!

De keuze voor het einddoel, Fatima in Portugal, hebben wij niet zomaar gemaakt. Na de verschijning van Onze Lieve Vrouw van Fatima in 1917 is het stadje een bedevaartsoord geworden. Het toeval wil dat pastoor Moses Oduma na zijn overplaatsing naar Tetema (Ghana) pastoor is geworden van de Onze Lieve Vrouw van Fatima parochie. Wij vonden dat een mooie reden om naar Fatima te fietsen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>