Ghana 2014, Educatief communitycenter Teteman geopend!

Januari 2014 Bezoek aan Ghana.

Eind januari zijn we  afgereisd naar Ghana. Om het resultaat te zien van onze inspanningen en waar al onze sponsors aan bijgedragen hadden. De sponsor fietstocht met ons tentje achterop van bijna 4000 kilometer om via de bedevaartplaatsen Never, Lourdes, Santiago de Compostella, Fatima in Portugal te bereiken!

=======================================================

SAMSUNG

 

 

===========================================================

Het was fijn om weer in Ghana te zijn.

De mensen daar te ontmoeten en met eigen ogen te zien, dat het educatief communitycenter heel mooi geworden is. Het eindresultaat mag er zijn!  

Geweldig!

DSC05268 DSC00189DSC05271

DSC05283DSC05282

 

De opening

Wat een feest!

Wat een feest, voor groot en voor klein!

 

Het is een wereld van verschil en nu weer te gebruiken door de gemeenschap daar ter plaatsen. Een van de lokalen was ingericht als computerlokaal, met beveiligde deuren en ramen. Daar wil men ook heel graag computers inzetten, helaas was daar toen nog geen geld voor! Maar……!

DSC05265

DSC05266

DSC00185

Aangezien wij nog wat restgeld op de rekening hadden staan, er later nog donaties binnen kwamen en er nog een paar acties achteraan gekomen waren, was dat bedrag nog gegroeid.Zoals de actie/braderie van het Comenius college in Rotterdam in februari 2013, waar de leerlingen van de tweede klassen allerlei activiteiten op touw hadden gezet en de opbrengst aan ons goede doel hadden geschonken. En een presentatie in januari 2014 bij de VIRA vrouwen in Roelofarendsveen. Waar de toehoorders op die avond ter plekke, spontaan een inzameling op touw zetten en de onkostenvergoeding natuurlijk ook op de Ghana rekening werd gestort!

Father Oduma zou informeren wat de kosten waren voor een nieuwe computer, als die daar ter plaatse geleverd werd. Deze offerte heb ik afgelopen zaterdag ontvangen en ………..van het restbedrag kunnen nog 8 computers gekocht worden!! Hoe mooi!

De verbouwing bekostigd en ook nog voldoende geld om alvast 8 computers te betalen, voor in dat ene reeds beveiligde computerlokaal!

Dit is wel een hele mooie afsluiting van het project!

Foto’s volgen nog!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>