Hoge opbrengst voor computers bij goede doelen braderie van Comenius College Nieuwerkerk !

Afgelopen donderdag 21 februari is er in Nieuwerkerk op het Comenius College een goede doelen braderie gehouden met als gevolg van die inspanningen een supermooie opbrengst!! Deze activiteit is ontstaan vanuit onze actie www.wijfietsenvoorghana.nl Wij fietsten afgelopen zomer een sponsortocht langs drie bedebvaartsplaatsen, Lourdes/Frankrijk, Santiago de Compostella/Spanje, naar Fatima in Portugal, om de materialen (ruim 13.000 euro) te kunnen bekostigen voor de restauratie van het educatieve community centre in Tetema, Ghana. Ons resultaat is tot nu toe 10.576,34 euro en samen met de 3.000 euro van de verjaardagen hebben we ons streefbedrag meer dan gehaald! Hun wens, om ook de zes te realiseren computerplaatsen te vullen met computers, hadden we in eerste instantie nog naast ons neergelegd, want we konden immers niet alles. Maar nu deze actie met het Comenius College mogelijk werd, konden we daar ook mee aan de slag! Geweldig toch?

De leerlingen van de vier tweede klassen hebben zich ingezet om er een hoge opbrengst uit te slepen en dat is goed gelukt!! Een geweldige opbrengst van wel 873,04 euro !!!
Ze hebben allerlei activiteiten bedacht en opgezet als een schoonheidssalon. Hier waren haren krullen, nagels lakken, opmaken en schminken. Andere hoek van de zaal kond men de inwendige mens versterken, wafels werden gebakken, taarten aangesneden, cupcakes gesnoept enz. Ook waren er spellen te spelen en een verkoophoek met rommelmarkt spullen, planten, sleutelhanger(werden ook op verzoek gemaakt), door de leerlingen in afrikaanse sfeer geschilderde schilderijen enz. Ook werden er zumba-dansdemonstraties gegeven en Er werd prachtig gezongen en er waren mooie instrumentale muziek momenten.
De opbrengst wordt gebruikt om computers aan te schaffen voor het gerestaureerde educatieve community centre in Tetema, Ghana.

Er is al 3.000 overgedragen afgelopen zomer, dit was de opbrengst van de verjaardagen van Pastoor Walter broeders en pastor Charles Horsthuis. Dus ze zijn al begonnen met de restauratie!!

Onderweg, tijdens onze sponsorfietstocht naar Fatima in Portugal, hebben wij de conciërge van die school ontmoet. Hij heeft onze actie aanbevolen bij zijn bestuur en daarna werd onze actie gekozen! Nadat we in januari een powerpointpresentatie gegeven hebben over onze tocht en het doel, wisten de leerlingen waar ze voor konden gaan werken.

En….dat hebben ze dus voortreffelijk gedaan!! SAMSUNG

SAMSUNG

SAMSUNG

SAMSUNG

SAMSUNG

SAMSUNG

SAMSUNG

SAMSUNG

SAMSUNG

SAMSUNG

SAMSUNG

Een grote pluim hebben ze dik verdiend!!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>