Weekverslag week 6 (6-8 t/m 12-8)

Week 6 (6-8 t/m 12-8)

-          Maandag: Rustige nacht op zwem weide, was verkeerde plek maar……). Prachtige en makkelijke route, want de heftige klim van gisteren (Ibeneta 1050m.) mochten we vandaag voor een deel afdalen. Om Pamplona heen door het dal van de Erro. Zo mooi, veel leeg en zo echt Spaanse landschap! Kilometers vlogen onder onze wielen door (afdaling). Het was heerlijk warm. Opeens kwam een Spaanse wielrenner naast me rijden die een heel verhaal begon en naar mijn achteras wees. Ik meteen weer stress maar snapte hem niet. Hij fietste door naar Koos en begon bij hem over reperateur en fietste toen weer door. Wij kijken en volgens Koos had hij het vet druppeltje gezien, wat het gevolg was van de reparatie van twee nieuwe kogeltjes in de as bij Lourdes. Dus lekker verder genietend peddelend door het Navarra gebied op weg naar Puenta la Reina. Daar doorheen fietsend zit een stel die zeggen dat ziet er wel echt hollands uit. We maakten een praatje en schoven aan voor een cola want we waren bijna bij de camping. Zij waren in maart vertrokken en door verdrietige omstandigheden vijf weken terug geweest. Hadden nu de route weer opgepikt en liepen met een bijzondere foto aan hun rugzak. Hun blog ffkuieren.waarbenjij.nu Op de refugio/camping komen was niet eenvoudig was 15% en 200m omhoog duwen. We mochten staan met tent als we om 8uur weer af waren. Dan gingen ze sproeien! Dus oke!

-          Dinsdag ’s avonds aangekomen bij Logrono. Om 8 uur ’s ochtends op pad. Zware route, veel klimmen (900 hoogtemeters).Overdag fietsten ze langs Estella, daar waren de Navarrafeesten. Alle mensen liepen in witte kleding met rode sjaaltjes. De stieren lopen dan door de straten. Speciale Spaanse koeken gekocht . Daar konden ze wel een dag op fietsen.  Van de vorige keer wisten ze dat er hele kleine campingplekjes waren. De campingbaas wees hen een plek, maar vol, overtuiging zeiden ze toen dat hun tent daar niet zou passen. De camingbaas keek niet blij, maar uiteindelijk kregen ze toch een grotere plek.

-          Woensdagavond aangekomen in Berceo. Afgelopen nacht was het heel erg warm en iemand speelde Djembe en een hele vroege wekker die kraaide als een haan. Kortom niet lekker geslapen. Om 8.45 uur gingen ze weer op weg. De hele dag veel klimmen. Ze gaan richting de Meseta tussen Burgos en Leon, door mooie dorpen. Door de hitte en het zware klimmen is er weinig tijd om rond te kijken. Na de lunch wilden ze via een wegversperring naar hun route. Dat mocht van meneer Agent, maar toen Koos de naam van het stadje noemde waar ze heen moesten wees hij hen een andere kant op. Dezeman deed zo enorm zijn best, dat ze besloten om in ieder geval maar die kant op te gaan en dan weer naar de weg te fietsen die ze zelf hadden bedacht. Meneer agent zag dit, dus hij floot heel hard op zijn fluitje en gebaarde dat ze de andere weg in moeste. Ze hebben dit toen maar gedaan en via een omweg kwamen ze weer terecht op de route die ze wilden J…… Besloten om een camping 10 km eerder te nemen. Bij de camping kwamen een aantal Nederlandse jongens tegen. Één van die jongens vertelden opschepperig dat ze van Rotterdam naar Madrid aan het fietsen waren. Koos kon het niet laten om te zeggen dat zij van Amsterdam naar Portugal onderweg waren….

-          Donderdagavond aangekomen in Burgos. Om 5.45 uur aan de slag. In de schemering vertrokken ze. De route hebben ze aangepast vanwege de hittegolf. Om 12.30 uur hadden ze een berg beklommen die 1150 meter hoog was. Daar hadden ze wel 58 km over gedaan. Boven op de berg zaten vijf Italianen bewonderenswaardig naar hen te kijken. Achteraf zijn ze hen al een aantal keer tegengekomen. Toen ze op de camping aankwamen, gelijk de schaduw opgezocht om uit te puffen. De verwachting voor de volgende dag was 38 graden Celsius!

-          Vrijdagavond aangekomen in Castrojeritz. Een hele leuke camping. Helaas was de wekker ’s ochtends niet afgegaan, waardoor ze pas rond 8 uur weg reden. Een heel mooi stuk door Burgos. Weer de hele dag klimmen. In de verte zagen ze een wilde hond rennen, maar gelukkig ging die niet hun kant op. De hoogvlakte is ontzettend mooi. Pelgrims zijn van ver te zien. Op een kruising gewacht op een wandelende pelgrim. Praatje gemaakt met deze man. Water aangeboden. Hij had dit niet nodig, want hij was er al bijna. Koos en Idi nog niet…. In de middle of Nowhere stond een bord: “Santiago nog 514 km”. Dat was een hoopvol gegeven. Deze dag moesten ze over een kalkpad van 6 km. Een tractor reed voor hen, waardoor er huizenhoge stofwolken ontstonden. Ze besloten even te wachten en wat te eten. Toen ze weer verder wilden kwam er een tractor van de andere kant… Op de camping ontmoetten ze een jong stel met kindje. Zij waren al sinds 1 april door Europa aan het trekken met een Camper. Het was echt te warm, dus tent zetten en drinken, zitten, puffen, zweten, douchen, en kleding wassen.

-          Zaterdagavond aangekomen in Sahagun. ’s Ochtends om 7.45 uur gingen ze weer op pad. Een heel erg mooie route. In een dorpje werden ze aan de kant gehaald door een groep jongeren in klederdracht. Ze moesten hun spullen controleren, er werd in de band geknepen. Ze kregen een bekertje drinken en dat moesten ze dan opdrinken. Het leek een beetje op kippensoep. Koos en Idi deden dit braaf. Vervolgens kwamen ze aan met een zak wijn en dat moest dan op een bepaalde manier opgedronken worden. Idi heeft overgeslagen, Koos nam een paar druppels. Op verzoek schreven ze nog wat in hun gastenboek. Einde van het stadje zaten ze een koek te eten. Er kwam een jongen langs lopen. Ze groetten hem en gaven hem ook een koek. Vervolgens heel gezellig met hem zitten kletsen. Na de middag stond er nog  19 km op het programma. Dat lijkt niet veel, maar door de wind hebben ze daar wel 2,5 uur over gedaan. De camping waar ze aankwamen was heel vol en veel herrie (ook ’s nachts).

-           Zondagmiddag aangekomen in Leon. Om 8.30 uur vertrokken ze, na een filmpje van kleindochter bekeken te hebben. Flink de vaart erin, “bijna” zo vlak als Nederland. Ze kwamen door een dorpje een bakker tegen. Papa kocht daar twee broodjes. Ze fietsten door. Op de kruising stonden twee vrouwtjes. Koos dacht op de lopersroute te rijden, dus wilde een weg inslaan om daarvanaf te gaan. Hij werd teruggeroepen door één van die vrouwtjes, want ze moesten een andere weg in! Zo helpt iedereen mee…. Vandaag veel langs de wandelpelgrimsroute gefietst. Bon camino (goede weg) is wat je dan de hele tijd zegt.

-          In totaal zo’n 2500 km gefietst , het sponsorbedrag zit op €3655,-. Blijf vooral berichtjes sturen, sponsoren en andere mensen op de hoogte stellen/motiveren voor deze actie. Ze zijn qua geld aardig op weg, maar ze zijn er nog niet. Hartelijke groeten voor iedereen!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>