26 juli – Gestrand in Lourdes!

Alle pech met de fiets, de kapotte kogeltjes in de kogellager van Idi’s achterwiel, de lekke banden, de problemen met het ventiel, alles bleek tot nu toe overkomelijk. Het kon opgelost worden met meegenomen, geleende of gekregen reservemateriaal, de fietsenmaker werd ingeschakeld en Koos en Idi konden weer verder.

Koos op weg naar de fietsenmaker, met Idi's wiel achterop

Koos op weg naar de fietsenmaker, met Idi’s wiel achterop

Op 26 juli beginnen ze hun dagje Lourdes met een bezoek aan de kathedraal. Idi voelt dat er in haar voorwiel iets “niet lekker zit”. Koos kijkt er naar en constateert dat de naafdynamo niet in orde is. Ze fietsen terug naar de camping. Op de camping staan toevallig ook René en Yvonne, die Koos en Idi eerder ook al ontmoet hadden. René brengt Koos naar dezelfde fietsenmaker als woensdag. Iets na zevenen is hij terug.

Om tien over zeven krijgt het thuisfront een onverwacht telefoontje van Idi. Ze hebben een probleem. Een serieus probleem. De naafdynamo is bij de fietsenmaker ter plaatse niet verkrijgbaar. Een nieuw wiel zonder dynamo in 28 inch, dat bij wijze van noodoplossing in de fiets gezet kan worden tot er een echte oplossing gevonden is, is ook niet verkrijgbaar. En zoals iedereen weet: op een fiets zonder wielen kom je niet ver. Koos en Idi zijn gestrand dus.

De specificaties van het wiel en de fiets van Idi worden doorgebeld naar het thuisfront en zij nemen contact op met de vakantiefietser. Gelukkig is het koopavond! En gelukkig woont er vertegenwoordiging van het thuisfront in Amsterdam, waar ook de vakantiefietser zijn winkel heeft. Er wordt nog meer heen en weer gebeld, er worden foto’s van wiel, naaf en velg gewhatsappt en nog geen uur later zijn alle reserve-onderdelen die nodig zijn om het wiel te repareren in huis. In huis in Amsterdam dus.

Nu begint het wachten. Want het pakketje met de onderdelen moet per post naar Frankrijk.  Ongelukkig genoeg zit het weekend er tussen, dat zijn al twee “verloren” dagen. Op zijn vroegst op dinsdag verwachten we dat het pakketje aan komt. Dan moet het wiel door de fietsenmaker voorzien worden van de nieuwe onderdelen en pas de dag nadat de reparatie klaar is, kunnen Koos en Idi weer verder. We verwachten een oponthoud van (een kleine) week!

U zult begrijpen dat een steuntje in de rug zéér welkom is. Dat mag u altijd sturen, maar twijfelde u eerder misschien nog, op dit moment wordt een mailtje, een berichtje in het gastenboek of een sms’je meer gewaardeerd dan ooit!

De berichten in het gastenboek en de mails worden, op de momenten dat Koos en Idi ze zelf niet kunnen lezen, door ons aan ze doorgegeven!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

1 Reactie op 26 juli – Gestrand in Lourdes!

  1. Ida Wesselman schreef:

    Beste Idi en Koos,
    Dat is zeker pech. Maar denk gewoon positief over de verplichte rust, geniet ervan en ga volgende week uitgerust en met extra energie weer op pad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>