25 juli – Aankomst in Lourdes

Op weg naar Lourdes

Op weg naar Lourdes, de Pyreneeën komen steeds dreigender dichterbij!

Koos en Idi zijn vroeg vertrokken en tot twee uur ging alles naar wens. Maar ‘s middags krijgt Idi na een lange afdaling spontaan een lekke band. Wat een pech (en wat een geluk dat het niet eerder gebeurde)! De band is net als bij de Rocamadour bij het ventiel gescheurd. Daar is weinig aan te plakken, dus er moet een nieuwe band op. Gelukkig hadden ze die sinds dinsdag weer gevonden en natuurlijk gelijk gekocht! Ter plekke blijkt alleen dat het ventiel niet past…

Band plakken...

Band plakken…

Koos probeert toch het ventiel te plakken, maar tevergeefs. Tijdens de tweede poging, anderhalf uur later (en 38 graden in de schaduw!) komt Tim langs en hij vraagt of hij kan helpen. Hij is ook fietser en heeft een band bij zich! Niet de goede maat, maar goed genoeg om de camping mee te halen, dachten we.

Reddende engel 1

Reddende engel 1

Dus de fietsen weer opgeladen en vol goede moed op pad. Maar na twintig meter is ook deze band lek. Tim was weg en we staan op een landweg naast een waterbak. We weten even niet wat te doen.Er stopt een man die zijn zoontje even de bak wil laten zien. De man blijkt reddende engel nummer twee! Wij vragen hem om hulp en hij blijkt bereid om met Koos naar een fietsenmaker te rijden. Idi blijft wachten bij de fietsen, langs de rand van de weg.

Water bij de hand

Water bij de hand

Na een half uur is Koos weer terug, met drie nieuwe banden. We hebben er gelukkig maar eentje nodig om Lourdes te halen en, nog 5 km verder, de camping. We moeten wat eten uit de tas, want voor boodschappen was er geen tijd meer…

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>