Weekoverzicht week 3 (15-7 tot 22-7)

- Zondag zijn ze helaas verkeerd gereden, het loperspad op. Een echte “Off the road” tour. Ze hadden wel door dat ze verkeerd zaten, maar toch het hele eind maar doorgefietst.
- Maandagochtend boden de buren op de camping aan om de overnachting voor hen te betalen! Die dag benzine getankt voor €1,11 voor het koken. Ze fietsen door een bergachtig gebied met veel hoogte kilometers. Ook reden ze langs het circuit van Zandvoort maar dan anders. Dit was van veraf te horen.
- Dinsdagmorgen zag Idi een slang over de weg, ongeveer 1m lang, en zo dik als twee vingertoppen. Dit was in de afdaling. Helaas geen foto kunnen maken, want Koos reed al door. Idi was die dag Koos kwijtgeraakt. Ze dacht dat hij rechtdoor was gegaan, maar toen ze op dat punt aankwam kon ze kiezen uit 4 wegen. Ze wist het niet, dus bleef ze wachten tot Koos weer terug kwam.Gelukkig was dit na een minuut of 10 het geval. Op de camping kreeg Koos gelijk een Koud biertje aangeboden! Hij zag er vast dorstig uit.
- Woensdag was het sponsorbedrag al €2800,- Nog €7200 te gaan. In een klein winkeltje onderweg kochten ze wat spulletjes. De verkoopster vroeg of ze naar Compostella gingen en toen kregen ze twee cakejes. Die dag was het heel heet. De bandensporen waren in het asfalt te zien, dus vroeg vertrekken is belangrijk. Ook het watergehalte moet op peill blijven, dus vandaag voor het eerst water getapt op het kerkhof. Onderweg kwamen ze twee tandemfietsers tegen. Al pratend plakten ze vast aan het asfalt.
- Donderdagochtend werden ze uitgerust wakker. Het was een erg stille campingplek, dus ze hadden heerlijk geslapen. Korte route voor de boeg. De flyers waren op, dus die moesten even gekopieerd worden. In de kerk waren de Spaanse invloeden al te zien. Onderweg kwamen ze een meneer uit Zeist tegen. Hij doneerde spontaan. Vandaag ook genoten van een enorm lange afdaling van 7,5 km. Dat is toch wel lekker fietsen!
- Vrijdagochtend 8.15 uur al 7 km achter de kiezen, in Brieve. Daar eindigde de tour die dag. Ze mochten net aan nog door een afzetting heen. Fietsers mogen in die streek op de busbaan rijden. Deze dag was één van de zwaarste dagen tot Lourdes. Tijdens de lunch kwam er een camper. Deze mensen waren zo onder de indruk dat Koos en Idi spontaan koffie krijgen en ze gingen hen zeker steunen. Deze meneer vond de banden van de helm in het gezicht van Idi mooier dan een tatoeage. In Rocamadour hebben ze alvast de bonus voor de 1500 km geïnd, een lekker ijsje.
- Zaterdag alle spullen opgebonden, band lek, ventiel probleem, alle spullen er weer af, nieuw band erin, alle spullen er weer op. Na twee uur tikken in het achterwiel, oorzaak onbekend. Voorzichtig doorgefietst. Naar Cahort gefietst, al etend op de fiets, want ze wilde op tijd op de camping zijn. Snel plek besproken en gevraagd waar de fietsenmaker was. De betreffende winkel verkocht alleen nieuwe fietsen en stuurde hen 15 km de ene kant op. Helaas zonder resultaat. Vervolgens werden ze 12 km de andere kant op gestuurd. Ook zonder resultaat. Uiteindelijk was het dus toch nog een lange dag met nog steeds een tik in Idi haar achterwiel. Op de camping bood een lieve mevrouw uit Baarn aan om hen ergens heen te rijden om spullen te halen voor het fietsprobleem. Uiteindelijk besloten ze om met tik de volgende dag door te fietsen en dan in de buurt van Lourdes naar een fietsenmaker te zoeken.
- 1499.64 km op de teller toen ze vertrokken. Nog even Engels gepraat met de Franse kinderen die ook op het veldje stonden en die ook op fietsvakantie waren. Deze kinderen vonden dat zeer interessant. Vandaag echt een stuk van de tourroute gereden, maar dan wel in tegengestelde richting. Ze ontmoetten een trotse Parijse opa met twee kleindochters. Zij vertaalden alles voor hem en hielpen Koos en Idi door even naar hun telefoon te luisteren. Ze probeerden een camping te bellen, maar kregen iedere keer een bandje die in het Frans iets zei. De kleindochters vertelden hen dat het nummer niet meer bestond. Nu in Moisac. Onderweg ontmoetten ze ook nog een echtpaar ui Tilburg die een route aan het afmaken waren die ze 6 jaar geleden door omstandigheden hebben moeten afbreken. Vandaag was het 32 graden, erg warm en de fiets kraakt nog steeds.
- Maria bereiken gaat niet zonder slag of stoot, woensdagavond verwachten ze om in Lourdes aan te komen. Ze genieten van alle bemoedigingen via sms/facebook/website. Vooral blijven doen. Ze worden hier erg blij van en hebben het hard nodig op het zware stuk wat hen nog te wachten staat.

www.wijfietsenvoorghana.nl

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Weekoverzicht week 3 (15-7 tot 22-7)

  1. Familie Smit schreef:

    De foto’s zijn al verstuurd en ons verhaaltje over het koffiedrinken staat er bij. We hebben nu ook de website gelezen en blijven enthousiast over deze stoere doorzetters!! Wat een materiaalpech toch.
    we zijn nu in Portugal en zijn Fatima al gepasseerd. Beste mensen, onze donatie maak ik even over en we wensen jullie alle goeds toe!

    Familie smit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>