Weekoverzicht Week 2 (zo 8-7 t/m zo 15-7)

Week 2:
Zondag lieten ze het spel van de Ardennen achter zich. De felle klimmen en de prachtige afdalingen. Het regende zo hard, dat ze met hun (in papier verpakte) brood gingen schuilen. Het regende zo hard dat Koos een halve bidon aan water uit zijn tas haalde. Heel harde wind. De studente Jorien was ook weer op de camping. Wifi deed het niet, dus de klaargezette berichtjes bleven klaar staan. Italiaanse jongen had zitten kijken hoe Koos en Idi hun tent aan het opzetten waren. De een deed dit, de ander dat enz. Hij noemde hen de vader en moeder van de tentkampeerders, zo gestroomlijnd vond hij dat proces gaan. Afvallig achterlicht gerepareerd met postbode elastiek. Eerste pain de rosain. Op zaterdag en zondag kopen ze wat lekkers voor bij de koffie. Het enige wilde dier tot nu toe is een eekhoorn.
Maandag twee jongens met vrachtwagen op weg naar Afrika ontmoet. Zij zijn onderweg naar een vluchtelingenkamp in Mali. Daar gaan zij spullen afleveren, en voor 700 euro aan rijst.
Dinsdag ochtend om half 8 in pyjama skypen met kleindochter. Korte route, maar 65km. Om 18.00 uur op een municipaal met bloemetjes op het toilet. Studente Jorien kwam even later ook weer aan. Een mevrouw kwam om 21.30 uur vragen of ze stil wilde zijn om 22.00 uur. Volgende ochtend werden ze heel hartelijk bedankt, want die mevrouw had heerlijk geslapen.
Woensdag een zware dag. De Bourgognestreek in. Kwamen een ander stel tegen. Koos dacht dat het een kennis was die Jan heet, dus hij roept Jan… Meneer stopt want heet toevallig ook Jan. In Auxerre nieuwe fietspomp gekocht en tot op heden gelukkig nog niet hoeven gebruiken. Ze kwamen op een bergachtige camping. De tent stond een beetje schuin en de volgende ochtend lagen ze dus onderin de tent. Twee Duitse mensen ontmoet. Die man was zeer onder de indruk van de fiets van Idi. Die heeft er in totaal namelijk al 31000 km opzitten. De volgende ochtend kwamen zij geld brengen, want ze wilden ook graag sponsoren.
Donderdag lopend een kerk bezocht boven aan de berg van Vezelay en stempel gehaald. Plan was 70 km. Onderweg kwamen ze langs Cogningy. Hier zijn ze in vorige fietstochten al eens geweest . Ze besloten spontaan om daar te blijven, want er was WIFI. Die avond hebben ze zichzelf getrakteerd op een etentje, omdat de eerste 1000 km bijna was vol gefietst. Sinds vandaag staat er een online sponsorformulier op de website en de 1e online sponsor heeft zich gelijk gemeld.
Vrijdagmorgen uitgezwaaid door de camping. Om 11.00 uur ging het regenen. Het bleef gieten tot ‘s avonds half 8. In een grote supermarkt heel langzaam boodschappen gedaan om op te drogen. Een echte pelgrimdag. Vervolgens ook even langs een kathedraal geweest, want als ze hun tent al op zouden gaan zetten dan zit je vervolgens binnen in die tent. Uit de kathedraal stond een Nederlands echtpaar die vertelde dat op de camping waar ze naar toe wilden fietsers een streep voor hadden. Ze mochten bij het water staan. De verzopen Koos en Idi (helemaal drijfnat) waren daar zeer blij mee Jorien is door een pechdag inmiddels achterop geraakt.
Vrijdagnacht oordoppen in vanwege de herrie van de rivier de Loire. Zaterdag de 1000 km vol gefietst. Die dag kwamen ze een meneer tegen die liep naar Santiago en ging daar vakantie houden. Erg veel regen gehad.
Zondag alles nat ingepakt, toen werd het droog en dat bleef zo totdat de tent weer stond. Nu regent het weer…..
Inmiddels hebben ze zo’n 1100 km gefietst.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>