Weekoverzicht Week 1 (zo 1-7 t/m za 7-7)

Week 1

Zondag zijn Koos en Idi om 12.00 uur vertrokken, na een mooi viering in de Jacobuskerk.  Niet lang daarna werden de jongste twee zoons al opgetrommeld om nog flyers van de sponsorfietstocht te komen brengen, want die waren ze vergeten. Uiteindelijk zijn ze die dag nog tot Lage Zwaluw gekomen, wel 87 km.

Maandag fietsten zij België in. Onderweg heeft een vrouw wel 15 km meegefietst om hen de juiste weg te wijzen. Die dag ook stukken fluisterasfalt getrotseerd. Geweldig stil!
Er zijn opvallend veel zonnepanelen in België. Zeker in vergelijking met Frankrijk, want daar zie je ze bijna niet!

Dinsdag fietsten ze voor de afwisseling eens een keer door een dorp in plaats van eromheen. Op het plein hebben ze koffie gedronken met Wim. Een wandelende pelgrim die onderweg was naar Santiago. Hij had echter geen badge of herkenningsteken dat hij pelgrim was. Koos en Idi hadden er nog wel één over. Wel een Romeversie, maar dat deerde niet. Deze badge werd op Wim zijn tas vastgemaakt met de mededeling dat ze hem wel graag terug wilden.

Woensdag was het heel erg warm. Om  15.30 uur al gestopt op een camping in Anseremme. Daar spraken zij een mevrouw. Later kwam ze terug met haar man. Ze was zo enthousiast, ze gingen hen sponsoren en haar man wilde wel 1 dag met ze meefietsen. Woensdagavond heeft die meneer nog geoefend om donderdag van start te kunnen. Donderdagochtend dus met z’n 3en vertrokken. Die man vond het geweldig om mee te fietsen! Helemaal mee naar Houet, zo’n 20 km. Daar ging hij op de trein. Vervolgens  hadden Koos en Idi een hele zware dag. Om 18 uur waren zij nog in het bos, vervolgens fietsten ze nog 1 km verkeerd. Uiteindelijk pas om 20 uur op de camping, eerst gegeten, vervolgens tent opgezet. Toen ging het heel hard regenen, nog voordat de tent stond en alle spullen erin stonden. U raadt het al, alles nat…

Vrijdag nog steeds regen, nat vertrokken. Idi haar fietsventiel werkte niet goed. Ze moest iedere dag een paar keer haar band opnieuw oppompen. Voor zij vertrokken mochten zij nog even gebruik maken van de fietspomp van een man die net terug kwam uit Santiago. Een wonderfietspomp, want de band is nog steeds hard.

Zaterdag (na 445 km) zijn ze Frankrijk in gereden.
De hele dag lekker gefietst. Nu zijn ze op de 2e camping in Frankrijk (Varennes-en-Argonne). Vandaag hebben ze de 500 km grens gepasseerd en hebben hun bonus (een ijsje) verdiend. De volgende bonus wacht bij de 1000 km. Op de camping ontmoetten zij Jorien Copier. Deze studente is onderweg naar midden Frankrijk en kent weer een aantal mensen uit de Veen.

Tot nu toe 521 km gefietst en ongeveer €2000,- binnen (Het doel is €10.000,-)
Één van Idi haar kennissen is komende maandag jarig en heeft al haar gasten gevraagd om geen cadeau te kopen maar een bijdrage over te maken voor dit goede doel! Alvast gefeliciteerd Moniek!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>